Associació Obagues del Corb

Associació mediambiental sense anim de lucre

Aquí trobareu els tres ecosistemes que hi ha a es obagues del Riucorb

  • Promoure la conservació, millora i coneixement de l’alta Vall del Corb i les Obagues utilitzant eines com l’educació ambiental i la comunicació ambiental, aquesta com a mitjà de difusió que permeti la divulgació de valors i actituds, donant a conèixer la biodiversitat i els serveis ecosistèmics els quals són de gran importància. L’alta Vall del Corb, reuneix uns valors naturals i paisatgístics singulars, reconeguts per la declaració com a espai de la Xarxa Natura 2000 de les seves obagues.

  • Potenciar el turisme de natura o ecoturisme i intentar generar llocs de treballs per tal de que aquests espais de gran valor natural, puguin ser un puntal més pel desenvolupament de la vall. La manca d’inversions i de gestió fa que siguin espais oblidats.

  • Gestionar adequadament l’espai forestal de l’alta Vall del Corb i especialment el de les seves obagues, per tal de conservar-ne el seu valor natural, social i econòmic, evitant així polítiques d’explotació forestal inadequades i el risc de grans incendis.

  • Contribuir a agrupar diferents sectors, persones, associacions, societats, agrupacions empresarials, negocis o propietaris de la zona interessats en la conservació, la sostenibilitat i la dinamització de la vall. D’aquesta manera, treballar conjuntament per assolir uns objectius comuns de millora de l’entorn, el medi ambient, i la qualitat de vida dels seus habitats.